4 Dagen onderweg naar m’n werk

Geplaatst op

Heb je net als ik de “wandel naar je werkdag” gemist? Het was op 4 april. Nu viel 4 april op een donderdag en dan werk ik Leiden. Zo’n 180 km van huis. Ik heb uitgerekend dat ik dan 4 dagen onderweg zou zijn geweest. En dan moet ik wel fors doorwandelen. Volgens de gegevens op de website van deze actie, hebben zo’n 60% van de deelnemers daadwerkelijk de gehele afstand van huis naar werk gelopen. De anderen hebben delen gelopen. Petje af hoor!

Zo rond mijn 40e jaar heb ik de voordelen van wandelen ontdekt. In die periode besloot ik om een MBA opleiding te volgen. Om de benodigde papers en mijn thesis te kunnen schrijven verbleef ik regelmatig in een hotel op het platteland. Ik maakte veel wandelingen en het schrijfblok ging mee. Ik kwam er toen achter dat deze wandelingen mijn creativiteit en productiviteit een enorme “boost” gaven.

Dit inzicht wordt door wetenschappers bevestigd. Op de website van Wandelnet staan de achtergronden en resultaten van “wandel naar je werkdag”. Er staat ook een kort filmpje van hoogleraar Erik Scherder. Hierin vertelt hij de voordelen van wandelen. Creativiteit en productiviteit horen daar ook bij en hij geeft daarbij aan dat wandelen in de natuur nog een paar extra voordelen heeft. Even kijken dus!

Ben jij op zoek naar “nieuwe wegen voor je bedrijf of persoonlijk?” Kom dan eens naar onze boerderij in de Achterhoek. Ik beloof je een inspirerende dag door wandelen en werken op het platteland. De lente doet nu volop zijn intrede en dat betekent prima wandelweer in een bloeiende omgeving. Spreekt het jou aan, reserveer dan direct en vrijblijvend een datum door mij een email te sturen. Dat kan op peter@bisser-consult.nl. Meer weten of een beeld krijgen van de boerderij en omgeving? Kijk dan op even op deze webpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *