Studenten zonder telefoon

Geplaatst op

Ik ben betrokken bij het burgerinitiatief de Slimste Weg (www.slimsteweg.nl). Voor het ontwerpen van een slimme weg kwamen 27 master studenten van de TU Delft helpen. In het kader van “Cases on Tour” bezochten deze internationale studenten van de faculteit Industrial Design, elke dag een andere organisatie. Van Rabobank Utrecht ging het naar de Slimste Weg in de Achterhoek naar Rotterdam The Hague Airport.

Verrassende werkwijze zonder gebruik van een computer of telefoon

Het was fantastisch om met deze studenten samen te werken. Alhoewel samenwerken? Wij stonden vaak langs de kant ons te verbazen over de werkwijze van de studenten. Waar we vooraf hadden verwacht dat ze met laptops, telefoons of iPads aan de slag zouden gaan werd er alleen maar papier gebruikt. Waar we vooraf hadden gedacht hen intensief te moeten begeleiden, waren wij al snel overbodig. Waar we vooraf hadden gedacht dat zij aan tafel de dialoog met elkaar zouden voeren, dweilde men over de grond, werd er staand overleg gevoerd of werden er testen uitgevoerd aan de weg.

Design Thinking is vooral Doen

Wat was er aan de hand? Niets geks. De studenten hanteerden de methode van Design Thinking. Het is een krachtige innovatie methode die uitgaat van de behoefte van de klant en rekening houdt met alle stakeholders. Het is een methode van vooral DOEN. En daarmee kom ik bij mijn motto: “Doen is de beste manier van denken”. Al doet Design Thinking iets anders vermoeden. Wil je meer weten over Desgin Thinking. Kijk dan eens op deze pagina. En mocht je tegen het eind van het jaar een interessant vraagstuk hebben, zoek dan contact met de faculteit Industrial Design in Delft. Elk jaar zoekt men vraagstukken voor “Cases on Tour”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *